Следвайте Гласове в ТелеграмСвързани статии: Политико: Държавите от ЕС изхвърлят на боклука

...
Следвайте Гласове в ТелеграмСвързани статии: Политико: Държавите от ЕС изхвърлят на боклука
Коментари Харесай

ЕС губи над 6 млрд. евро заради негодни препарати срещу Ковид

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Свързани публикации:  " Политико ": Държавите от Европейски Съюз изхвърлят на боклука ваксини против Ковид-19 за 4 милиарда евро

Европейските страни могат да изгубят до 2,2 милиарда $ до февруари 2024 година заради приключване на периода на валидност на медикаментите против Ковид, заяви вестник " Файненшъл таймс ", като се базира на данни на аналитичната група Airfinity.

Според нейната информация такива страни като Обединеното кралство, Франция, Испания и Италия към този момент са изгубили към 1,1 милиарда $ поради антивирусния препарат Paxlovid на американската компания Pfizer с изминал период на валидност. До февруари броят на лекарството с изминал период на валидност ще доближи 3,1 млн. опаковки. Това се дължи на строгия надзор върху достъпа на популацията до лекарството и преоценката на потребностите на пазара.

" Правителствата желаеха да се снабдят с високоефективно антивирусно лекарство и бяха изправени пред сложната задача да оценят търсенето поради многото незнайни фактори ", изясни повода за свръхпредлагането на лекарството анализаторът на Airfinity Марко Галото.

Досега страните от Европейски Съюз са унищожили над 215 млн. дози ваксини против Ковид-19 на стойност 4 милиарда евро, защото не са били нужни. Pfizer назова всеобщото унищожаване на имунизациите с изминал период на валидност " неизбежна последица от пандемията, натурален резултат от взаимната работа на производителите и държавните управления за допустимо най-бързо справяне с рецесията в публичното здраве за - отбрана на популацията ".

Инфо: segabg.com

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР